Asal Usul Nama Maleber

8 02 2010

Banyak versi yang menceriterakan lahirnya nama desa Maleber. Salah satunya ceritera versi Haji Mabruri. Lahirnya nama Maleber berasal dari seorang anak yang ketakutan melihat kolam air mata air yang meluap secara tiba-tiba. Anak itu terkejut karena kejadiannya mendadak. Anak itu berlari sambil berteriak-teriak, “Ma…. leber !, Ma…. leber !, Ma…. leber !” Dari sinilah tercipta kata Maleber. Jadi asal kata Maleber itu: “Ma…” panggilan pada Ibu (Ema), dan “leber” artinya luber (air yang meluap). Kebenaran ceritera ini memang belum dapat dipertanggungjawabkan.


Aksi

Information

38 responses

19 03 2010
Uma Rusma

Assalamu’alaikumw, sampura sun Kang Yaya, abdi ngiring ulubiung dina iue blog. Nami abdi H. Uma Rusma, M.Pd, pituin urang Maleber. malah saur sepuh mah disebat UMA teh landihan tina Urang Malaber Asli (UMA). Ayeuna linggih di Jakarta, dua sasih sakali mah sok pulang anting ka Malaysia atanapi ka Spore, keur ngilarian peurah. da saur sepuh mah upami hoyong gaduh peurah kedah peurih heula. Sanses waktos dilajengkeun deui nya. Hatur nuhun. Cag

21 12 2010
Ipik Zulfikar

Assalamu ‘alaikum,
Kang Uma kumaha damang???? Emut keneh ka abdi teu puterana Pak Mantri Hasan Kutaraja. Ngiring bingah ngadangu akang aya dina kamajengan.

Wassalam

Ipik Zulfikar

20 03 2010
Setiaman Noerhakim Aspoe

Haaaa……. Haaaaaaaaaaa………. Haaaaaaaaaa……………. , Mantap!! Mantap!! request kangge nu kasep, cobi atuh pilarian asal usulna desa langseb, simkuring kawit ti desa langseb hoyong teurang asal-usulna nami langseb teh. eeehh… hilap masih emut ka simkuring? rerencangan waktos di smanda tea. Kumaha khabarna nu kasep Dani Jaelani? Sonoooooooooo…………………

20 03 2010
aditya

@Kg. H. Uma: Htr nhn seja rurumpaheun ka blog sim krg, Mmg pami hyg peurah nu matih nya kdh peurih hl, tp kahade ulh dg ka parah mah. @Stiaman: ha..ha..ha ki sobat ka mana wae yeuh….. lawas tilawas tara tpg deui. Mdh2an pada2 sehat wal’afiat. Sejarah Langseb ngke urg guar geura nya…!!!

19 05 2010
salsabil audy

mana asal usul.a…
aneh ih…..

16 06 2010
Muksin

Punten nya kang bade tumaros, aya nu terang teu asal usulna nami desa Kutaraja, cobi pang naroskeun ka pupuhuna urang Kutaraja.

7 07 2010
yudi16

Askum Urang maleber..
Kumaha damang ?

30 08 2010
Uma Rusma

Wa alaikum salam, alhamdulillah Kang Yudi, dina waktos ayeuna mah abdi sakulawargi sarehat. Lebaran mulih ka lembur?

7 04 2011
Suryana

SAYA TEH URANG MALEBER,GADUH NGARAN SURYANA,SAKOLA DI SD MALEBER NU PALIH WETAN { 1 DUKA 2,PUNTEUN RADA POHO } ALUMNI 86,NUJU MILARI RERENCANGAN SAALUMNUS,CONTOHNA {AANG,SODIKIN,BAING,ARIS,WIWI ENOK},MILARI INFO NA KASAHA NYA?ARI AKANG ALUMNI SABARAHA NYA?

17 04 2012
M. Saptori ridho / ori

Suryana…Aang sekarang kerja di BRI Maleber,.Baing sekarang jadi petani di kampung,.aris sekarang kerja di HONDA cikarang,.Wiwi sekarang jadi Guru di penggilingan..saya ade kelas ente boss,.kumaha damang boss,..?

8 09 2010
yudi16

Alhamdulillah atuh.
Urang malebernya ? Di desa mana ?

23 09 2010
didin wahyudin

maleber tetap jaya,,,,
trus maju maleber,,,

27 07 2011
Suhardi hardi

Din maneh asli blok puhun kumaha kabarna urang ” Ending ” yeuh
anu gaduh perusahaan cai

25 09 2011
didin wahyudin

abdi mah didin puterana pak nur alam mang,, hhhe

29 01 2011
kang iing

mani resep asa ngobrol dilembur yeuuh….

1 03 2011
dudi

kang iing simanuk tea nya

2 03 2011
Astim yudhiana

Ass.,.Punten aH Ngirim nimbrung Abdi maH ti Babakan Padamulya hehheheheh Urang Gunung,asa Waas mun ngadangu Maleber Teh,mun Uih sok ka pasar nya Ngagaleuh Hucap,hanjakal Ayeuna jarang uih da Sepuh tos teu Araya,kantun Kangen Na we ka Lembur singkur ceuk urang malebermah Abdi sok di Seubat TURKI,hehehehehe Salam Teupang wae ka sadaya na Nya hapunteun bahsa sundana Garinjul.

3 03 2011
neng dudi

kanggo kang astim upami bahasa sunda na garinjul diaspal wae nganggo setum ngarah rata.hehe tong bendunya da abdimah banyol…hatur nuhun wasalam galeong gejlig

25 09 2011
didin wahyudin

abdi mah puterana bapak nur alam,,,
mhun pidoana nju milari elmu di yogyakarta pamudah”an tiasa barokah kanggo ngabangun negeri urang sararea,,,
hatur nuhun

3 11 2011
http://www.barang-antik-antik.blogspot.com

Bener ga sih cerita nya?

16 11 2011
aspu

Ass,wr,wb……wilujeng tepang urang maleber sadayana nepangkeun abdi asli ti maleber,ari nganjrek di rangkas bitung damel di jakarta, sugan wae aya anu kenal ka abdi ( Aspu ) alumni SD maleber II tahun 1984 ti blok pahing.etang2 silaturahmi wae sok sanaos ngalangkungan blog ieu.

26 03 2012
mamat

saya H. mamat Langseb ( alumni SMP Lebakwangi 1981 ) ari Warga langseb di Jakarta aya di daerah mana, iraha urang kumpul
?

14 07 2012
boan vw

ari bale desa maleber udh jd acan p saptori

12 08 2012
yaya sugriya

Assalamu alaikum Wr Wb. Wilujeng teupang sareung abdi Yaya. Ti lebakwangi. Sejarahna kota lebakwangi kumaha.Kang ? Cing dadarkeun !

27 08 2012
Jadug persib

Punten, abdi bade ngiring jabung tumalapung didieu.
Abdi ngaraos bingah pisan rehna seueur diantara urang sok sanaos hirup ngumbara tapi masih emut ka lembur matuh karang banjar pamidangan.
Hatur nuhun Pa’ Uma.
Salam baktos ti abdi anu ngageugeuh Cikampek.

11 10 2012
albet

sampurasun kang,abdi ukeun asal usul desa cijoho kang hehehe

25 10 2012
M. saptori ridho

Pak boan,.upami baledesa belum selesai masih perlu dana banyak pak untuk sampe rampung,.mangga atuh pak dibantos tiap bulana,.ditunggu ku abdi selaku panitia baledesa pak,.salam ka sadayana,.hatur nuhun sateuacana..

25 10 2012
M. saptori ridho

P boan punten sateuacana,.ieu teh saha ya,..

25 10 2012
M. saptori ridho

Semoga lebaran idhul adha tahun ini membawa keberkahan buat kita semuanya,.Amin,..

10 11 2012
Yenii Luvhyaa Kurniawan

assalammualaikum kang punten saya mau tau sejarah nya desa kalimanggis apa bisa di ulas kebetulan itu tempat saya lahir,hatur nuhun..

13 11 2012
hamdi zaenal

ass,ngiringan ah abdi pituin maleber palih ujung sok disebat boneas abdi lulusan MI maleber nuju ngumbara di jakarta janten tukang ngabersihan sampah di jakarta utara

3 12 2012
didin wahyudin

haha. abang hamdi mah aya2 wae,,
sukses bang d jakartana, kamari abdi entos amengan ka jakarta kang….

4 04 2013
Bayu Fanhoten

asalamualikum-punten-yeh-abdi-nami-mah-amir-syarifudi-ti-blok-manis
punten-abdi-mah-bade-milarian-alumni-SDN.1

15 04 2013
M. Saptori ridho

Alhamdulillah BALEDESA MALEBER sebentar lagi rampung,.monggo siapa lagi yg belum nyumbang nih,.diantoss,…

6 05 2013
Irmawan

Geuning jadi urang Maleber sadaya anu Coment. Maju terus Maleber.

5 08 2013
Visit The Site

I am sure this article has touched all the internet viewers, its
really really good paragraph on building up new weblog.

23 02 2015
ANDI SUAPANDI

Nepangkeun abdi ANDI asli urang Maleber, anu ngageugeuh Lapangan Bola , Pasar Maleber, deukeut tukang pandai besi (baheula), blok Kaliwon. Alumni SD Maleber II, SMP Maleber (duka teu apal angkatan sabaraha ????)

10 02 2016
Elom

Asamualaikum ngiringan ngaramekun ah,,, abdimah wargi ciloa padamulya bade naros asal usul dusun ciloa kumaha nya,,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s




%d blogger menyukai ini: